کلاس آموزش دیابت

برگزاری کلاس آموزش دیابت

کلاس آموزشی دیابت ویژه بیماران دیابتی و رابطین بهداشتی مرکز سلامت جامع پامیلی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، مراقب سلامت مرکز در این جلسه در خصوص بیماری دیابت و را ه های پیشگیری و سبک زندگی سالم مطالبی را عنوان کرد.

بنا بر این گزارش مهرداد صباغیان در این جلسه آموزشی گفت: بیماری قند یا دیابت یکی از شایعترین بیماری‌های متابولیکی است. علامت مشخصه آن میزان قند خون بالای 120 میلی‌گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا است و از دیگر نشانه‌های آن پرخوری و پرنوشی است. دیابت در اثر کاهش تولید انسولین در بدن یا کم شدن اثر انسولین در سوخت و ساز مواد قندی حاصل می‌شود (انسولین باعث می‌شود قند یا مهمترین منبع انرژی در بدن مورد استفاده قرار گیرد که در لوزالمعده تولید می‌شود). در حال حاضر بیش از 150 میلیون نفر در دنیا مبتلا به این بیماری هستند.

وی در ادامه افزود: متأسفانه در کشور ما نیز شیوع بالایی دارد و اصولاً به دو صورت بیماران دیابتی نوع 1 و دیابتی نوع 2 دیده می‌شود. دیابت نوع 1 (وابسته به انسولین) معمولاً قبل از 30 سالگی ظاهر می‌شود و علت آن فقدان یا کمبود انسولین می‌باشد.

وی در پایان گفت: در درمان دیابت رژیم غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است، بخصوص در بیماران دیابتی نوع 2 که تقریباً 80 درصد آنان چاق می‌باشند، پس رژیم غذایی و ورزش یکی از درمان‌های اصلی برای آنان به شمار می‌رود و داروی پایین آورنده قند خون به عنوان یک درمان کمکی (نه یک درمان اصلی) در کنار رژیم غذائی مناسب و ورزش به کار گرفته می‌شود. از این رو بیمارانی که دچار فزونی وزن می‌باشند باید از راه کاهش انرژی دریافتی و افزایش مصرف انرژی از میزان بافت چربی اضافه بدن بکاهند؛ اشخاص دیابتی نوع 2 باید بدانند که حتی کاهش اندک وزن، کنترل قند خون آنان را بهتر کرده و همچنین دیگر مشکلات متابولیک آنان را نیز کاهش می‌دهد.

کلاس آموزش دیابت

ساعت : 10:18 -  روز  : پنج شنبه  - 9 /  9 / 1396 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :24