• 1402/03/01 - 12:31
  • /ZqEA

همایش آموزشی کنترل فشار خون و راه‌های پیشگیری از عوارض آن در آران و بیدگل برگزار شد.

همایش آموزشی کنترل فشار خون و راه‌های پیشگیری از عوارض آن با حضور کارشناسان مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه و جمعی از بیماران مبتلا به فشار خون بالا، در سالن شهید استادی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، دکتر محسن قمصری رئیس مرکز بهداشت شهرستان ضمن خوش آمد گویی به حاضرین، به اهمیت کنترل بیماری فشار خون اشاره کرد و گفت: فشار خون بالا عامل 40 درصد مرگ ها در بیماران دیابتی و عامل 53 درصد مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و سکته های مغزی می باشد.

وی افزود: درصد شناسایی فشار خون بالا در شهرستان آران و بیدگل حدود 13.5 درصد می باشد.

در ادامه دکتر پریسا صمدی متخصص بیماری های قلب و عروق وی با بیان اینکه فشارخون بالا سومین عامل کشنده در دنیا است، افزود: مهمترین عوارض فشارخون بالا سکته مغزی و قلبی، نارسایی قلبی و کلیوی، خون ریزی چشم و نابینایی است.

ایشان ادامه داد: ۶ گام اساسی برای پیشگیری از فشار خون بالا دوری از مصرف دخانیات، فعالیت‌های بدنی کافی، رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف نمک، مدیریت استرس به شکل صحیح و خودداری از مصرف مشروبات الکلی است.

دکتر صمدی اذعان داشت: برای درمان فشار خون بالا راهکار‌هایی را باید مدنظر قرار داد که مهمترین آن‌ها کاهش وزن و اصلاح چاقی به ویژه چاقی شکمی، اصلاح رفتار‌های تغذیه‌ای ناسالم (مثل کاهش مقدار مصرف چربی، حذف روغن جامد، کاهش مصرف نمک)، انجام فعالیت‌های بدنی منظم و کافی و مصرف دارو بر اساس نظر پزشک است.

وی تصریح کرد: فشار خون طبیعی کمتر از عدد 120 بر روی 80 است و افرادی که دارای فشار خون بین 120 بر روی 80 تا 140 بر روی 90 هستند در آستانه ابتلا به بیماری فشار خون بالا قرار دارند.

این همایش به همت واحد مبارزه با بیماری های غیر واگیر شبکه و با همکاری پایگاه های سلامت پامیلی، مادر و فاطمیه برگزار شد.

گفتنی است ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ مصادف با روز جهانی فشار خون با شعار: «با اندازه گیری دقیق فشار خون و کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید» نامگذاری شده است.

همایش فشار خون          همایش فشار خون

همایش فشار خون           همایش فشار خون