• 1390/04/13 - 10:24
  • /Z9bz

13 تیر ماه روز ملی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان

یکی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگومی باشد، مطالب ذیل جهت آشنایی شهروندان گرامی با این بیماری و نحوه پیشگیری از آن ارائه می شود:

- بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و حیوان می باشد.

- انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش یا له کردن کنه ها و یا تماس انسان با گوشت، خون، بافت دام آلوده و ترشحات حیوان و یا انسان آلوده صورت می گیرد.

- علائم ابتلا به بیماری به صورت تب ناگهانی، ضعف، سردرد شدید به خصوص در ناحیه پشت و کمر، کوفتگی و بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ ، خونریزی زیر جلدی ، خونریزی از لثه ، بینی ، ریه ها ، رحم و روده ها ظاهر می شود.

* * هشدار : سلاخان، قصابان و دامپروران، بیشترین گروه مبتلایان به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را تشکیل می دهند.

نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو:

1. دامها را در محل زندگی خودمان نگهداری نکنیم.

2. خودمان را از گزش کنه ها محافظت نماییم.

3. هنگام قربانی و ذبح دام از ریختن خون دام در معابر عمومی خودداری کنیم.

4. چون ویروس از طریق زخم منتقل می شود افرادی که زخم در دست دارند از ذبح دام جداً خودداری نمایند.

5. توصیه می گردد از خوردن گوشت تازه و جگر خام خودداری نموده و حداقل به مدت 48 ساعت گوشت در یخچال نگهداری و سپس خوب پخته و مصرف گردد.

6. در صورت مشاهده فردی با علائمی که در بالا اشاره شد فوراً وی را به مرکز بهداشتی درمانی و یا بیمارستان منتقل کنیم.

* هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (11 لغایت 16 تیر ماه) گرامی باد*

به یاد داشته باشیم:

1. یکی از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری سالک دفع صحیح و جمع آوری به موقع زباله و نخاله های ساختمانی می باشد.

2. از مصرف پنیر بومی، بستنی سنتی و فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه خودداری نمائیم.

3. در صورت گزش توسط هر حیوانی ( اهلی یا وحشی) بلافاصله ضمن شستشوی زخم به مدت 15 تا 20 دقیقه با آب و صابون، سریعاً جهت انجام واکسیناسیون ضد هاری به رکز درمان پیشگیری هاری جنب اورژانس امام خمینی آران و بیدگل – واقع درمیدان امام خمینی مراجعه نمائید.

4. جهت پیشگیری از بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از کشتار دام در معابر عمومی خودداری نمائیم.

5. جهت درمان موارد مبتلا به سالک به مرکز بهداشتی درمانی فاطمیه آران و بیدگل - واقع در بلوار امام خمینی مراجعه نمائید .