امروز : 27 تیر 1403
  • 1397/12/27 - 13:40
  • 22
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z2jA

پیشگیری از سوانح چهارشنبه سوری

«چهارشنبه سوری» یکی از جشن های ایرانی است. متاسفانه در سال های اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب، رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازی های خطرناک با مواد منفجره و محترقه شده است.




«چهارشنبه سوری» یکی از جشن های ایرانی است. متاسفانه در سال های اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب، رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازی های خطرناک با مواد منفجره و محترقه شده است.





«چهارشنبه سوری» یکی از جشن های ایرانی است که در شب آخرین چهارشنبه سال برگزار می شود. هر سال مصادف با چهارشنبه آخر سال شاهد بعضی از اتفاقات در جامعه می باشیم که گاهاً منجر به نقص عضو یا مرگ افراد می شود.





از آسیبهای شایع می توان آسیب دست و پا را نام برد. شدید ترین آسیب ها نیز مربوط به صورت و چشم است .لازم به ذکر است که درمان آسیبهای چشمی بسیار طولانی می باشد و ممکن است حتی تا ماهها و سالهای بعد ادامه یابد و منجر به تخلیه چشم و یا نابینایی شود.





بر اساس آمار سال 94، بیش از نیمی از آسیب دیدگان در هنگام آتش بازی دچار آسیب شده اند. جراحت دست و پا 50% آسیب ها را به خود اختصاص می دهد.



مطالب آموزشی 

1- مواد سوختی و ترقه را در مقادیر کم یا انبوه هرگز در منزل نگه داری نکنیم.

2- به خاطرداشته باشید همواره استفاده نادرست و بی رویه از وسایل آتش بازی و روشن کردن آتش های بزرگ حوادث ناگواری بدنبال دارد. 

3- از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال اینها چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر، کوچه و خیابان خودداری نمائیم.

4- کبریت و مواد آتش زا را از دسترس کودکان دور نگه داریم.

5- به فرزندان خود درمورد خطرات بازی با آتش و مواد محترقه و منفجره آگاهی لازم را بدهیم.

6- از پارک اتومبیل در کوچه ها و معابر تنگ خودداری کنیم چرا که آتش بازی در نزدیکی وسایط نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختی هستند در صورت کمترین نشت و حتی در شرایط عادی این وسایل را مبدل به بمبی می گرداند که چاشنی انفجار آن کشیده شده است.

7- مراقب اعمال و رفت و آمد فرزندان خود بوده و به آنها جهت پرهیز از آتش و ترقه بازی و ساخت مواد منفجره دستی هشدار دهیم.

8- به صاحبان فروشگاههای مواد شیمیایی و رنگ فروشیها توصیه می کنیم که از فروش هرگونه مواد آتش زا و مواد شیمیایی به کودکان و نوجوانان خودداری نمایند.

9- حتی الامکان درب محل هایی مثل انبارداری، زیرزمین، بالکن ، پشت بام و ... را که ممکن است فرزندتان ترقه ها و مواد محترقه و منفجره را در این محل ها نگه داری نماید قفل نموده و از رفت و آمد فرزندان خود به این مکان ها ممانعت کرده و این محل ها را روزانه مورد بررسی و تفحص قرار دهیم.

10- در صورت روشن کردن آتش توصیه می گردد آتش در حجم کم باشد و از هیزم، کارتن خالی و امثالهم که دارای شعله زیاد می باشند استفاده نشود.

11- از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و ... بر روی آتش جدا خودداری کنیم.

12- از قراردادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول ، اسپری ، حشره کش ها و ... بر روی آتش جداً خودداری کنیم.

13- از پرتاب فشفشه و موشک بر روی شاخه درخت ها، پشت بام و بالکن منازل خودداری کنیم.

14- وجود یک کپسول خاموش کننده آتش نشانی پودری در نزدیک محوطه آتش ضروری است.

15- قبل از ترک محل، حتماً از خاموش بودن آتش مطمئن شده و توسط مخزن آب باقیمانده آن را کاملاً سرد نموده و جمع آوری نمائیم.



 دانلود متن کامل هشدارهای ایمنی 




  • گروه خبری : اخبار شبکه
  • کد خبر : 105338
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم