امروز : 28 تیر 1403
  • 1395/06/10 - 09:54
  • 12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZLvA

گفتگو با کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های شبکه

کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای واگیر شبکه از کشف و پیگیری و مراقبت4 بیمار مبتلا به بیماری مالاریا در این شهرستان خبر داد.




به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ، در راستای نظام مراقبت از بیماریها تعداد4 بیمار مبتلا به بیماری مالاریا در این شهرستان کشف و تحت مراقبت و پیگیری قرار گرفته اند.



در این راستا گفتگویی با کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های واگیر شبکه انجام گرفت که متن آن بدین شرح می باشد:



سوال:بیماری مالاریا و راههای انتقال بیماری؟



این بیماری یک بیماری تب داراست که از طریق خون و گزش نوعی پشه (آنوفل ) مبتلا منتقل می گردد .علائم بیماری بصورت تب و لرز دوره ای ظاهر می شود که در فواصل این مراحل بیمار فاقد علائم می باشد. در شرح حال این بیماران سفر به مناطق فعال بیماری نظیر پاکستان و افغانستان وجود دارد.



سوال : نحوه کشف این بیماران ؟



دکتر مسعود غفاری اظهار داشتند با توجه به حساس سازی های بخش های درمانی دولتی و خصوصی در خصوص توجه به نظام مراقبت از بیماریها ،یکی از این بیماران که با علائم تب و لرز به چندین مرکز درمانی مراجعه کرده بود به آزمایشگاه مرکز بهداشت ارجاع و تحت نمونه گیری (لام خون محیطی) قرار گرفت که تشخیص مالاریا از نوع ویواکس مطرح گردید.طبق برنامه مراقبت این بیماران پیگیری اطرافیان این بیمار(3نفر) نیزانجام شد که کلیه این افراد نیز مبتلا گزارش شدند.سپس بیماران در گروه عفونی دانشگاه مطرح ورژیم دارویی شروع گردید.



سوال :اهمیت موضوع چیست؟



با توجه به اینکه در مرحله حذف کشوری بیماری مالاریا قرار داریم ، مراقبت و پیگیری کلیه بیماران تب داری که سابقه مسافرت به این مناطق را داشته اند و یا حتی در گذشته نیز مبتلا شدند از اهمیت فراوانی برخوردار است.



سوال:راه پیشگیری از بیماری؟



پیشگیری دارویی قبل از مسافرت به این مناطق موثرترین راه تلقی می شود و مسافرین از یک هفته قبل تا چهار هفته پس از بازگشت، دارو دریافت می کنند.



ایشان اشاره کردند هرساله اطلاعات بیماریهای اندمیک هر منطقه و راههای پیشگیری از انها در قالب دستورالعمل هایی از طریق سازمان بهداشت جهانی جهت مسافرین منتشر می شود.



سوال: وضعیت این بیماران و اقدامات پیشگیرانه چگونه بوده است ؟



بیماران مذکور بلافاصه با دریافت درمان دارویی بهبود یافته ودرمان ریشه کنی قطعی تا 14 روز دارو دریافت می کنند که این داروها بطور رایگان در اختیارشان قرار گرفته است. لازم به ذکر است که بررسی میدانی از محل سکونت این بیماران با بررسی 155 خانوار با جمعیتی معادل 494 نفر انجام شده که به نمونه گیری از سه نفر از آنان منجر شد که خوشبختانه از نظر بیماری منفی گزارش گردید.





                                                                      روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل

 




  • گروه خبری : اخبار شبکه
  • کد خبر : 104696
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم