• 1404/02/22 - 06:34
  • 42
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZT6V

دوره آموزشی سبک زندگی سالم با رویکرد طب ایرانی ویژه مربیان و رابطین بهداشت مدارس برگزار شد.

دوره آموزشی سبک زندگی سالم با رویکرد طب ایرانی و با محوریت پیشگیری از بیماری های آسم، سرطان ها و اهمیت واکسیناسیون، ویژه مربیان و رابطین بهداشت مدارس در محل کانون شهید عربیان شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، در این برنامه متخصص طب ایرانی و فوکال پوینت برنامه در شهرستان آران و بیدگل، با بیان اینکه بیماری سرطان به علت رشد کنترل نشده سلول ایجاد می شود، اظهار کرد: شایع‌ترین سرطان در ایران در بین زنان سرطان سینه و در مردان سرطان معده است.
 
 
دکتر فاطمه شیروانی زاده گفت: در طب ایرانی، سلامت بدن وابسته به حفظ تعادل اخلاط و عملکرد صحیح اندام‌های حیاتی است و اختلال در این تعادل می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌هایی از جمله سرطان باشد.  
 
وی به عواملی همچون مدیریت تغذیه، خواب کافی، کنترل استرس و حالات روانی، فعالیت بدنی مناسب، پاکسازی بدن از مواد زائد، هوا و محیط زیست سالم بعنوان اصول ضروری حیات در طب ایرانی اشاره کرد و افزود: این شش اصل ضروری برای زندگی سالم نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری ها از جمله سرطان دارند.
 
 
ایشان با بیان این که، حفظ سلامتی و درمان با خوردنی ها و آشامیدنی های مناسب، از اهمیت خاصی برخوردار است، اذعان داشت: پرهیز از مصرف غذاهای با کالری بالا، پرهیز از غذاهای چرب، دوری از مصرف گوشت قرمز برای پیشگیری از بروز سرطان بسیار مهم است. 
 
 
دکتر شیروانی زاده با اشاره به اهمیت خواب کافی و به موقع، تصریح کرد: خواب کافی و به موقع یکی از مواردی است که برای حفظ سلامتی مهم است. یک خواب خوب و مناسب، بدن را گرم می کند، به بدن رطوبت بخشیده و به هضم غذا کمک می کند. 
 
 
وی ضمن بیان اهمیت حرکت و سکون در حفظ تندرستی، افزود: ورزش، هضم غذا در دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و با دفع مواد زاید از طریق عرق، باعث ایجاد شادابی و نشاط در افراد می شود. در طب رایج نیز فعالیت فیزیکی و ورزش همراه با رژیم غذایی، اثرات درمانی مثبتی در بسیاری از بیماریها از جمله چاقی و دیابت، تخمدان پلی کیستیک و کبد چرب داشته است.
 
 
ایشان در خصوص اهمیت دفع مواد غیر ضروری از بدن و حفظ مواد ضروری در بدن، گفت: پاکسازی بدن از سموم و مواد زاید که طی روند هضم در بدن ایجاد می شوند، نقش مهمی در حفظ سلامتی بشر دارد؛ همچنین نگهداری مواد حیاتی و ضروری در بدن، برای سلامتی اهمیت دارد. 
 
این متخصص طب ایرانی بر تاثیر وضعیت روحی و روانی بر تمام ابعاد زندگی افراد تاکید کرد و افزود: بروز هرکدام از حالت عاطفی (ترس، خشم، شادی و ...) در حالت تعادل خود در طول زندگی هر فردی قابل انتظار است، اما وقتی از حالت تعادل خارج شده و بیش از حد بروز نمایند، تاثیرات مخرب و زیان باری بر جسم خواهند گذاشت. 
 

وی در ادامه سخنان خود آسم را یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان دانست و اظهار داشت: بیش از26۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به آسم هستند و پیش بینی می شود که طی یک دهه آینده تعداد مبتلایان به آسم به  360 میلیون نفر افزایش یابد. همچنین بر اساس آخرین مطالعه کشوری شیوع علائم آسم در کودکان و نوجوانان 11 درصد و در بالغین حدود 9 درصد می باشد.

 

ایشان توصیه کرد: جهت پیشگیری از عوارض تنفسی و آسم در زمان تشدید آلودگی هوا، شهروندان از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن  و پیاده روی در هوای باز خودداری کنند و ضمن نگه داری کودکان در منزل، درها و پنجره ها را بسته نگه دارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند. همچنین بیماران قلبی و ریوی و بیماران مبتلا به آسم در فضاهای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری و در صورت تشدید علائم به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

 

در ادامه این همایش، کارشناس مسئول واحد بیماریهای واگیر مرکز بهداشت، ضمن بیان آماری از بروز بیماری های واگیر بازپدید، گفت: نوزادان واکسینه نشده یا کودکان بزرگتر که واکسن های برنامه ریزی شده را با تاخیر دریافت می کنند و یا ممکن است به طور کامل از دست بدهند، یک نگرانی جدی برای سلامت عمومی هستند، زیرا این گروه به ویژه در کشورهایی که ویروس هایی نظیر سرخک، دیفتری و فلج اطفال غالب و نرخ واکسیناسیون در آنها پایین است، امکان ابتلا و انتشار عفونت ها را دارند. 

 

مسعود بلندی افزود: برخی بیماری‌ها به صورت بومی در کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه وجود دارد که احتمال ورود به کشور را دارند مثلاً در افغانستان بیماری‌های فلج اطفال و سرخک شدید است. به دلیل تردد اتباع خارجی به کشور مجبور به تداوم واکسیناسیون هستیم تا بیماری به جمعیت ما انتقال نیابد. این موضوع در حدی مهم است که هنگام ورود اتباع خارجی به کشور، در مرز سابقه واکسیناسیون آن‌ها بررسی می‌شود و در صورت عدم تکمیل برخی واکسن‌ها، به صورت رایگان تزریق واکسن انجام می‌گیرد. 

 

وی خاطرنشان کرد: هر ماده خارجی از جمله واکسن و دارو و حتی جراحی و هر کاری که برای حفظ سلامتی بر روی یک نفر انجام می‌گیرد، حتماً عوارضی دارد اما مردم باید بدانند که عارضه به دنبال تزریق واکسن یا دارو آنقدر کم است که قابل چشم پوشی در مقابل فواید واکسن و دارو است. 
 

ایشان در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اهمیت تغذیه سالم و ارائه میان وعده های غذایی مناسب به دانش آموزان در پایگاه های تغذیه مدارس، فهرستی از کالاهای آسیب رسان به سلامت و مواد غذایی مجاز و غیر مجاز را ارائه داد.

 

  • گروه خبری : بیماری های غیر واگیر,اخبار شبکه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 142323

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید