- 1397/05/27 - 10:19
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
- /ZsAA
برگزاری کلاس آموزشی وبا
کلاس آموزشی وبا به همت حوزه بسیج شهرستان برای مسافرین با همکاری مرکز سلامت جامع پامیلی برگزار گردید.
کلاس آموزشی وبا به همت حوزه بسیج شهرستان برای مسافرین با همکاری مرکز سلامت جامع پامیلی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، مراقب سلامت مرکز جامع سلامت پامیلی در این کلاس آموزشی گفت: وبا یکی از بیماریهای واگیرعفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری میکند. عامل بیماری زایی وبا یک باکتری به نام ویبریو کلرا است و سمی که این میکروب در روده باریک انسان ترشح می کند، باعث ایجاد بیماری در انسان میشود.
زهرا توکلی در ادامه افزود: این بیماری چون اولین بار در منطقهای به نام التور در آفریقا پیدا شد، به این نام مشهور میباشد. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده میماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالا است، بیشتر شایع است و بیشترعامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.
این مراقب سلامت به علائم بیماری وبا اشاره کرد و ادامه داد: شخص مبتلا به وبا، اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد که کم کم شدید میشود، اسهال شخص مبتلا به وبا آبکی و به شکل لعاب برنج است. بیماری وبا گاهی همراه استفراغ و گاهی بدون استفراغ است که به سرعت و در ظرف سه الی چهار ساعت موجب کم آبی شدید بدن شده و در صورتی که سریعاً آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا میشود.
توکلی اظهار کرد: دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز میباشد ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری وبا آشکار میشود. به محض شروع اسهال شدید بایستی مایعات فراوان و ORS مورد استفاده قرار گیرد و سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی یا خانه بهداشت مراجعه شود.
.
زهرا توکلی به راههای انتقال وبا اشاره کرد و اذعان داشت: راههای انتقال بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم است. وبا میتواند از طریق تماس با چیزهایی آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دستهای آلوده بیمار، تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله و.... منتقل شود که همه این موارد، روش مستقیم انتقال بیماری است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: خوردن سبزیجات و میوههای خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده که توسط دست آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه کودکان با بطری به جای شیر مادر، استفاده از شیرو بستنی آلوده که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راههای انتقال وبا است.
مراقب سلامت مرکز سلامت جامع پامیلی به راههای پیشگیری ازبیماری وبا اشاره کرد و ادامه داد: سعی کنیم برای نوشیدن آب ، شستشوی ظروف ، خوردن سبزیجات از آب لوله کشی کلردار استفاده کنیم. در غیر این صورت آب را بجوشانیم و پس از سرد شدن مصرف کنیم و در زمان شیوع وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود و سبزیجات و میوهها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم.
زهرا توکلی خاطر نشان کرد: قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دستهای خود را با آب و صابون خوب بشویید و از آشامیدن آبهای مشکوک در پارکها، باغها و فضای سبز جداً اجتناب کنید و همچنین ازمصرف مواد غذایی، آب میوه و آب هویج، معجون و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنیهای که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه میگردد جداً خودداری کنید
گفتنی است این کلاس آموزشی همزمان با آغاز سفرهای تابستانی برای آگاهی مسافرین در طول سفر برگزار گردید.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل
