- 1403/06/07 - 12:09
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /ZyXS
کارگاه آموزشی تب دنگی در سازمان تامین اجتماعی آران و بیدگل برگزار شد.
این کارگاه آموزشی با هدف آشنایی پرسنل سازمان تامین اجتماعی با روش مبارزه با پشه آئدس و پیشگیری از بیماری تب دنگی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، کارشناس مسئول مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت در خصوص این بیماری گفت: تب دنگی نام یک بیماری ویروسی است که در اثر ویروس دنگی ایجاد و از طریق پشه ای به نام پشه «آئدس» به انسان منتقل میشود.
مسعود بلندی ضمن اشاره به علائم بیماری، اذعان داشت: نشانه های این بیماری شامل سردرد، درد پشت چشم، کمردرد، پشت درد، تب شدید، حساسیتهای پوستی مشابه سرخک، درد ماهیچه ها و مفاصل است. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته میشود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن، بیمار تصور میکند استخوان هایش در حال شکستن است.
ایشان در خصوص روش های انتقال بیماری گفت: انتقال بیماری از طریق گزش پشه آلوده آئدس به ویروس تب دنگی، انتقال از انسان مبتلا به تب دنگی به پشه ماده، انتقال از طریق خون آلوده، انتقال از طریق اهدای عضو و از مادر به جنین به هنگام بارداری و پس از زایمان از مادر به کودک صورت می گیرد. انتقال انسان به انسان، نادر و در موارد پیوند اعضا، نیدل استیک و اهدا عضو اتفاق می افتد.
وی ضمن بیان این که بهترین روش رهایی از پشه آئدس، از بین بردن زیستگاه های آن است، تصریح کرد: همه پشه ها برای تخم گذاری و رشد به آب راکد نیاز دارند. از بین بردن آب راکد در اطراف خانه از رشد پشه ها جلوگیری می کند.
کارشناس مسئول مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت تاکید کرد: برای ممانعت از رشد و تکثیر پشه و پیشگیری از گزش رعایت نکات زیر ضروری است:
- تمیز کردن آب ظرف زیر گلدان
- خالی کردن آب های راکد مانند کولر
- تمیز کردن ظرف آب پرندگان
- از بین بردن لاستیک های فرسوده
- ضدعفونی کردن منبع آب
- ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی و روشویی
- تخلیه و شستن سطل زباله خانگی
- پوشیدن لباس آستین بلند و رنگ روشن و استفاده از پماد دافع حشرات برای قسمت های باز بدن در ساعات اوج فعالیت پشه ها (طلوع و غروب آفتاب)
- سمپاشی مکان های مشکوک
- استفاده از پشه بند به هنگام خواب
- نصب توری به درب و پنجرههای محل سکونت
- نصب توری بر روی کالسکه و استفاده از لباسهای پوشاننده و بلند برای محافظت کودکان
بنا بر این گزارش در پایان کارگاه، از سوی شبکه بهداشت و درمان شهرستان، اسپری دافع حشرات بصورت رایگان بین فراگیران توزیع شد.

نظر دهید