امروز : 26 تیر 1403
  • 1394/04/29 - 07:48
  • 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z5rA

نکات آموزشی آنفلوانزای پرندگان

با توجه به گزارش مواردی از آنفلوانزای پرندگان در همسایگان شمالی کشور و اهمیت پیشگیری و مراقبت آنفلوانزای پرندگان ، نکات آموزشی آنفلوانزای پرندگان به شرح ذیل می باشد.




با توجه به گزارش مواردی از آنفلوانزای پرندگان در همسایگان شمالی کشور و اهمیت پیشگیری و مراقبت آنفلوانزای پرندگان ، نکات آموزشی مربوطه به شرح ذیل می باشد:



1. همیشه و در همه حال بهداشت فردی را رعایت کنید مخصوصاً شستشوی مرتب دستها را فراموش نکنید.

2. از مصرف گوشت نیم پز شده پرندگان و تخم مرغ خام و نیمه پز اجتناب کنید ( طبخ گوشت به صورت آب پز مطمئن ترین روش می باشد )

3. از افرادی که دارای علائمی شبیه آنفلوانزا یا سرماخوردگی هستند حداقل یک متر فاصله بگیرید.

4. از نگهداری پرندگان در منزل خودداری نموده و کودکان را از حضور در مرغداری ها و مراکز نگهداری و پرورش هر نوع پرنده منع نمایید.

5. از دست زدن به پرندگان بیمار و یا لاشه پرندگان ، گوشت خام ، پر ، مدفوع و سایر مواد زائد آنها خودداری کنید.

6. برای جلوگیری از تماس پرندگان خانگی و اهلی با پرندگان وحشی آنها را در قفس نگهداری کنید.

7. از مصرف تخم مرغ های شکسته خودداری کنید.

8. تخم مرغ هایی که پوسته آن آلوده به خون یا فضولات می باشد باید قبل از مصرف شسته شده و بلافاصله استفاده گردد.

توجه : ویروس آنفلوانزا در فضولات پرندگان تا مدتهای طولانی زنده می ماند.

9. گوشت و فرآورده های خام غذایی را به طور جداگانه از غذاهای طبخ شده نگهداری نمایید.

10. اگر برای طبخ از مایکروویو استفاده می کنید باید روی ماده مورد مصرف را پوشانیده و بر روی تمامی سطوح بچرخانید تا تمام قسمت های گوشت در حرارت مناسب قرار گیرد.

11. کودکان را از بازی و تماس با پرندگان منع کنید.

12. اردک و مرغابی را جدا از بقیه پرندگان نگهداری کنید (بیماری در این پرندگان بدون علامت است)

13. هنگام خرد کردن و شستن گوشت ، حتماً از دست کش استفاده نمایید.

14. افرادی که در تماس با پرندگان آلوده یا تلف شده هستند در صورت مشاهده علائم این بیماری (شروع ناگهانی بیماری با تب و لرز ، سردرد ، درد عضلانی ، بی حالی ، بی اشتهایی ، ریزش اشک ، سوزش و قرمزی چشم ، سرفه خشک ، گلو درد شدید ، انسداد و ترشح از بینی) به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

15. مهمترین اقدام کنترلی آنفلوانزای پرندگان شامل شناسایی و معدوم کردن سریع کلیه پرندگان بیمار یا تماس یافته، دفع مناسب لاشه ها (حداقل دفن در عمق یک متری و پوشاندن روی آن با آب و آهک) قرنطینه و ضد عفونی کردن مرغداری ها می باشد.

16. در صورت مشاهده علائم بیماری آنفلوانزا در پرندگان خانگی ( علائم تنفسی خفیف تا شدید ، بی اشتهایی، افت تخم گذاری ، سیاه شدن و خونریزی از تاج و ریش و پاها در پرنده) و با مشاهده لاشه پرندگان مراتب را با ذکر آدرس و شماره تلفن های مربوطه به گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی گزارش نمایند.

 




  • گروه خبری : اطلاعیه ها شبکه بهداشت و درمان
  • کد خبر : 104429
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم