- 1394/04/18 - 09:45
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZQqA
13 تا 18 تیرماه هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان
بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) از هر دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار اند.
بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (زئونوز) از هر دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردارند.
عوامل ایجاد کننده این بیماریها بسیار متنوع می باشد (باکتری ، ویروس ، قارچ ، پریون و ...) و بدلیل استفاده ی مکرر از فراورده های دامی در طول روز ، احتمال ابتلا به این بیماریها بسیار بالاست و علیرغم تلاش بسیار از سوی سازمان ها در کنترل این بیماریها ، هنوز موجب مرگ و میر و ناتوانی بسیاری از افراد می گردد.
از جمله بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان می توان سالک ، هاری ، تب مالت ، تب کریمه کنگو ، لپتوسپیروزیس و ... را نام برد.
چند توصیه بهداشتی جهت پیشگیری از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان
• شیر تازه قبل از مصرف باید 3 الی 5 دقیقه بجوشد (غل بزند)
• پنیر بومی غیر پاستوریزه ممکن است به شدت به تب مالت آلوده باشد پس مصرف آن توصیه نمی شود.
• گوشت تازه را قبل از مصرف حداقل 24 ساعت و جگر را حداقل 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید.
• هیچگاه کنه (ناقل و مخزن تب کریمه کنگو) را در دست خود له نکنید.
• اگر توسط هر حیوان پستانداری (بجز موش خانگی) دچار گزش شدید ، عضو آسیب دیده را بمدت 15-20 دقیقه با آب و صابون شسته و جهت شروع واکسیناسیون به مرکز درمان پیشگیری هاری (اورژانس امام) مراجعه نمایید.
• جهت پیشگیری از بیماری سالک ، روی درب و ورودی پنجره ها توری ریز بافت نصب نمایید و موقع خوابیدن هنگام شب از پشه بند آغشته به حشره کش استفاده نمایید
