امروز : 28 تیر 1403
  • 1396/10/28 - 09:48
  • 17
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZeyA

برگزاری همایش دیابت

همایش دیابت برای بیماران دیابتی تحت پوشش پایگاه سلامت فاطمیه شهرستان آران و بیدگل برگزار گردید.




همایش دیابت برای بیماران دیابتی تحت پوشش پایگاه سلامت فاطمیه شهرستان آران و بیدگل برگزار گردید.





به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل پزشک مسئول پایگاه سلامت فاطمیه در ابتدا در زمینه بیماری دیابت و راه های پیشگیری از این بیماری مطالبی را بیان کرد.





دکتر ساکنی در ادامه گفت: دیابت با همان بیماری قند که متاسفانه بسیاری را به خود مبتلا کرده است یک نوع اختلال متابولیک و سوخت و سازی در بدن است که به واسطه آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین می رود یا برعکس مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد می شود در نتیجه انسولین تولیدی نمی تواند عملکرد نرمال خود را انجام دهد.





وی افزود: در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می یابد به همین دلیل میزان قند خون افزایش یافته که با افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگ های بسیار ریز در بدن ایجاد می شوند که می توانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب و قلب را درگیر کنند.





کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان نیز در ادامه در زمینه تغذیه در بیماران دیابتی مطالبی را عنوان کرد.





ابوالفضل رادپور در ادامه گفت: رعایت رژیم غذایی مناسب در کنترل بیماری دیابت بسیار ضروری و مهم است ولی از آن جایی که شیوه زندگی افراد، فرهنگ و یا وضعیت اقتصادی اجتماعی آنان کاملاً متفاوت می باشد، بهتر است به جای توصیه رژیم یکسان و از پیش تعیین شده، دستورالعمل های تغذیه ای بر مبنای اهداف درمان و نیاز هر فرد دیابتی زیر نظر یک متخصص تغذیه انجام شود.





وی در ادامه گفت: به منظور کنترل قند خون روزانه 6 وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده توصیه میشود مصرف میان وعده قبل از خواب در کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا از کاهش قند خون در طول شب و قبل از خواب جلوگیری می کند میان وعده شب بهتر است از یک ماده پروتئینی مانند پنیر یا شیر که همراه با نان تهیه شود، باشد.





در ادامه استاد دانشگاه پیام نور شهرستان آران و بیدگل در زمینه ورزش و فعالیت جسمانی در بیماران دیابتی مطالبی را بیان کرد.





دکتر سیدی در ادامه افزود: ورزش، گلوکز و گلیکوژن را در داخل ماهیچه‎های بدن می‎سوزاند ( این پدیده در صورتی رخ می‎دهد که دیابت کنترل شده باشد). در حین و بعد از ورزش ، قند خون وارد ماهیچه‎ها می‎گردد و سطح گلوکز و گلیکوژن را به حد طبیعی می‎رساند. وجود برنامه‎های منظم ورزشی در افراد دیابتی عملکرد انسولین را تنظیم می کند. ورزش بیماران دیابتی باید بصورت تمرینهای هوارسان (آیروبیک) باشد. تمرینهای هوا رسان به فعالیتهایی گفته می‎شود که با مصرف زیاد اکسیژن توأم باشند.





این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در ورزشهای درازمدت مشاهده شده است که حساسیت سلولها به انسولین افزایش می‎یابد. این امر در بهبود وضعیت دیابت بخصوص در افراد غیروابسته به انسولین بسیار با اهمیت است. ورزش اگر در شرایط مناسب صورت گیرد یعنی بیماری قندخون نسبتاً کنترل شده داشته باشد، غلظت گلوکز پلاسما را ثابت نگه می‎دارد. علت این پدیده توازن بین برداشت گلوکز توسط عضلات و تولید متقابل گلوکز در کبد است.





در پایان به تعدادی از شرکت کنندگان به قید قرعه جوایزی به رسم یاد بود اهدا گردید.





لازم به ذکر است این همایش به همت واحد پیشگیری و مراقبت از بیماری های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان و پایگاه سلامت فاطمیه برگزار گردید.

 



                                                                                    روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل






     همایش دیابت فاطمیه          همایش دیابت فاطمیه



     همایش دیابت فاطمیه          همایش دیابت فاطمیه



     همایش دیابت فاطمیه          همایش دیابت فاطمیه



     همایش دیابت فاطمیه          همایش دیابت فاطمیه



  • گروه خبری : اخبار شبکه
  • کد خبر : 105008
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم