امروز : 27 تیر 1403
  • 1397/07/10 - 13:21
  • 29
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZXAA

به مناسبت گرامیداشت هفته سالمند

جلسه آموزشی برای سالمندان تحت پوشش پایگاه سلامت فاطمیه برگزار گردید.




جلسه آموزشی برای سالمندان تحت پوشش پایگاه سلامت فاطمیه برگزار گردید.



به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، پزشک مسئول پایگاه سلامت فاطمیه در این جلسه آموزشی در زمینه بیماری پوکی استخوان مطالبی را بیان کرد.



دکتر لیلا ساکنی در ادامه گفت: پوکی استخوان بیماری نسبتاً شایعی است که بافت استخوان لاغر و استخوان ضعیف و پر حفره می شود، به طوری که بسیار صدمه پذیر و شکننده می شود و تا حدی که ممکن است در بعضی افراد ضربات کوچک به استخوان های ناحیه گردن، استخوان ران، مهره ستون فقرات پشتی و کمری و استخوان های مچ دست و… منجر به ایجاد شکستگی گردد.



دکتر ساکنی افزود: پوکی استخوان از بیماری هایی است که بدون علامت پیشرفت می کند، به همین دلیل به آن بیماری خاموش می گویند. این بیماری بر اثر از دست دادن کلسیم و سایر مواد معدنی استخوان ها به وجود می آید و شکنندگی استخوان ها را به دنبال دارد. البته رژیم غذایی می تواند از بروز این بیماری پیشگیری و در صورت ابتلا به کنترل آن کمک کند.



وی اذعان داشت: سیگار احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. بنابراین اگر سیگاری هستید، این عادت را ترک کنید و تا جایی که می توانید از کشیدن قلیان بپرهیزید. الکل نیز زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می کند و علاوه بر سایر مضراتش، احتمال پوکی و شکستگی زودرس استخوان را نیز افزایش می دهد.



دکتر ساکنی در پایان گفت: دریافت به اندازه کلسیم به خصوص در دوران کودکی و نوجوانی از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند. به همین دلیل توصیه می شود حداقل 2 تا 3 واحد در روز لبنیات کم چرب (شیر، ماست، پنیر و دوغ) مصرف کنید. البته در صورتی که مواد غذایی پرفیبر بیش از اندازه مصرف شوند، نیاز به کلسیم بالاتر می رود. بنابراین اگر گیاهخوار هستید و سهم زیادی از برنامه غذایی تان را مواد غذایی با منشاء گیاهی تشکیل می دهند، بهتر است مواد غذایی کلسیم دار را بیشتر مصرف کنید.



مراقب سلامت پایگاه سلامت فاطمیه نیز در بخش دیگری از این جلسه آموزشی در زمینه تغذیه سالم و انجام ورزش های مناسب در دوران سالمندی سخنانی را بیان کرد.



زهرا دهقانی ضمن اشاره به اهمیت تغذیه در دوران سالمندی افزود: گرچه دوران سالمندی به ۶۰ سال و بالاتر اطلاق می گردد ولی تغییرات سالمندی از سالها قبل آغاز می شود. توجه به تغذیه در این دوران به دلیل تغییر نیازهای تغذیه ای بدن از اهمیت به سزایی برخوردار است. نیاز سالمندان به مواد مغذی متاثر از داروها، بیماریها و پدیده های بیولوژیکی دوران میانسالی و سالمندی بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است.



این مراقب سلامت گفت: مهمترین توصیه تغذیه ای برای این سنین، تهیه غذاهای ساده و کم حجم است به شکلی که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی تامین گردد و در عین حال متناسب با فرهنگ مصرف او باشد.



دهقانی اظهار کرد: انتخاب نوع غذا در برنامه غذایی روزانه از اهمیت خاصی برخوردار است. نکته اساسی در برنامه غذایی سالمندان، مصرف مواد غذایی کم چربی و کم کلسترول (مانند شیر ولبنیات کم چرب، کاهش مصرف روغن، کره، خامه و ...)، کم نمک و پر فیبر است.



زهرا دهقانی درپایان سخنان خود گفت: در افراد مسن مصرف روزانه ۸-۶ لیوان مایعات ترجیحاً آب برای پیشگیری از یبوست وکم آبی بدن توصیه کنید، زیرا افراد مسن علی رغم نیاز واقعی به مایعات کمتر احساس تشنگی می کنند و به همین دلیل بیشترمستعد کم آبی بدن و یبوست هستند.





                                                                            روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل






     مراسم روز سالمند          مراسم روز سالمند



مراسم روز سالمند

 



  • گروه خبری : اخبار شبکه
  • کد خبر : 105163
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم