- 1404/02/22 - 19:21
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Zp7V
جلسه توجیهی طرح ملی «آمایش امید» در مرکز بهداشت شهرستان آران و بیدگل برگزار شد.
جلسه توجیهی طرح ملی « آمایش امید» با تاکید بر تحلیل دقیق شاخص های جمعیتی ویژه پزشکان و رابطین برنامه جوانی جمعیت مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، در این جلسه کارشناس جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: طرح آمایش امید با هدف ارتقای شاخصهای جمعیتی و افزایش نرخ باروری در مناطق مختلف کشور، بر اساس رویکردی جامع، بومیسازیشده و مبتنی بر مشارکت همگانی تدوین شده است.
معصومه اخوان با اشاره به هدف کلی این طرح، اذعان داشت: هدف کلی این طرح افزایش نرخ باروری کل (TFR) به ۲.۵ تا پایان سال ۱۴۰۷ می باشد و موفقیت در اجرای این طرح وابسته به برنامهریزی دقیق و نظارت مستمر است و باید به نیازها و چالشهای خاص هر منطقه توجه ویژهای شود.
وی تاکید کرد: کاهش فاصله ازدواج تا فرزندآوری،کاهش فاصله بین موالید، افزایش تعداد موالید در گروه های سنی مطلوب، افزایش شناسایی زوجین نابارور، کاهش آمار سزارین و پیشگیری از سقط جنین و ..... از دیگر اهداف این طرح است.
در ادامه کارشناس مسئول جوانی جمعیت و سلامت خانواده مرکز بهداشت ضمن ارائه شاخص های جمعیتی شهرستان، گفت: طرح ملی آمایش امید در راستای ماده 81 برنامه هفتم پیشرفت و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با تکیه بر تحلیل دقیق شاخصهای جمعیتی و هدفگذاری کمی، نقشه راهی عملیاتی برای تحقق نرخ باروری مطلوب در کشور ارائه میدهد.
فهیمه رضوانی تاکید کرد: با توجه به این که طرح آمایش امید مبتنی بر زیستبوم، شرایط فرهنگی منطقه و تحلیل شاخصهای جمعیت می باشد، برنامه با رویکرد منطقهمحور اجرا میشود و متناسب با شرایط جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی هر منطقه می بایست راهکارهای اجرایی در نظر گرفته شود؛ به همین جهت، هدف گذاری موالید به تفکیک پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت شهرستان انجام شده است.

نظر دهید