امروز : 28 تیر 1403
  • 1395/12/02 - 08:15
  • 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZXxA

شعار سال جاری: "آیا در مسابقه ی سلامت برنده اید؟"

مردان نیمی از جامعه انسانی را تشکیل می دهند. به سبب تفاوت ساختار بدنی و هورمونی و شغلی با زنان و روحیات خاص مردانه، سهل انگاری در مراجعات و پیگیری های مرتبط با سلامت و مواجهه بیشتر با برخی خطرات، بعضی از بیماریها و مشکلات بهداشتی فقط در مردان دیده می شود و بعضی از مشکلات و بیماریها با شیوع بیشتری نسبت به زنان در آنها وجود دارد.




مردان نیمی از جامعه انسانی را تشکیل می دهند. به سبب تفاوت ساختار بدنی و هورمونی و شغلی با زنان و روحیات خاص مردانه، سهل انگاری در مراجعات و پیگیری های مرتبط با سلامت و مواجهه بیشتر با برخی خطرات، بعضی از بیماریها و مشکلات بهداشتی فقط در مردان دیده می شود و بعضی از مشکلات و بیماریها با شیوع بیشتری نسبت به زنان در آنها وجود دارد. بر خی از چالش های پیش روی سلامت مردان در جامعه ی کنونی عبارتند از:



1.حوادث رانندگی: در کشور ما متاسفانه آمارهای مرگ و میر جاده ای در طی دهه های اخیر افزایش داشته است ، در همه این سالها آمار تلفات جاده ای و مصدومین در میان مردان آشکارا بیشتر بوده است .



2. حوادث شغلی (عمدتا در صنایع): سالیانه 271 میلیون نفر از نیروی کار در جهان به دلیل حوادث ناشی از کار دچار آسیب می شوند که از این میزان، 2 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند. همچنین بیش از 160 میلیون نفر نیز به علت قرار گرفتن در معرض عوامل زیان آور محیط کار به بیماریهای شغلی مبتلا می شوند



3. آلودگی های زیست محیطی: علاوه بر مثالهای ملموسی چون آلودگی هوا که بسیاری از مردم شهرهای بزرگ و بخصوص تهران را درگیر می کند، امواج گوناگونی که چندان خطرات احتمالی آنها مورد توجه قرار نمی گیرد یا اطلاعات موجود درباره آنها کامل و جامع نیست (موبایل و ماهواره و پارازیت و ...) ممکن است علتی برای بسیاری از بیماریهای جسمی (سرطانها، ناباروری، بیماریهای با منشا ناشناخته...) و روانی (اضطراب، بی خوابی...) باشند



4. کم تحرکی: واضح است که شیوه زندگی نوین به تدریج تحرک بدنی را در بسیاری از مردم کاهش می دهد. تبعات این کاهش تحرک در هر دو جنس مشهود است (چاقی، فشار خون، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان و ....) اما این عواقب منفی در مردان بروز بیشتری دارد.



5. مصرف موادی از قبیل سیگار، مواد مخدر، الکل و ...: در جوامع امروزی رواج این عادات به طور قابل ملاحظه ای دیده می شود. حتی در کشورهایی که توانسته اند روند رشد مصرف سیگار را معکوس کنند، همچنان مصرف کنندگان سیگار درصد قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد. پیدایش مواد مخدر صناعی نیز پیچیدگیهای مربوط به تشخیص و کشف این موارد را بیشتر کرده است.



6. افزایش سن ازدواج جوانان: بخصوص در محیط های شهری، دسته ای از دغدغه های جدید اجتماعی – رفاهی و حتی اقتصادی پیش آورده است. از جمله این دغدغه های جدید، مسائل مرتبط با سلامت روانی اجتماعی، حفظ چهارچوبهای عرفی جامعه (نه لزوما تمامی عادات اجتماعی) و دغدغه هایی چون باروری زوجین است که به وضوح تحت تاثیر سن زوجین قرار می گیرد.



7. شیوع بیماریهای غیر واگیر: افزایش میانگین امید به زندگی در جامعه، و افزایش جمعیت میانسالان با عث می شود گروهی از بیماریها مانند دیابت و فشار خون و سرطانها شیوع بیشتری پیدا کنند و درمان این بیماریها و مدیریت عوارض آن ، منجر به صرف هزینه های فراوان خواهد شد. لذا ضروریست که بیش از پیش به سلامت مردان جامعه اهمیت دهیم ؛ در این راستا بررسی وضعیت سلامت مردان ایرانی در دستور کار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.

 




  • گروه خبری : اخبار شبکه
  • کد خبر : 104821
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم