امروز : 27 تیر 1403
  • 1399/02/31 - 12:19
  • 29
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZWRA

نسبت سالمندان به کل جمعیت باید کمتر از 10 درصد باشد

مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: ساختار جمعیت شامل سه گروه جمعیتی کمتر از 15 سال یا جمعیت پایه، بین 15 تا 64 سال یا جمعیت مولد و در سن کار و گروه سالمندان یعنی بیشتر از 65 سال است. همواره باید نسبت سالمندان به کل جمعیت، کمتر از 10 درصد باشد و هر چه کمتر باشد، جامعه جوان تر، پویاتر و فعال تر است.




مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: ساختار جمعیت شامل سه گروه جمعیتی کمتر از 15 سال یا جمعیت پایه، بین 15 تا 64 سال یا جمعیت مولد و در سن کار و گروه سالمندان یعنی بیشتر از 65 سال است. همواره باید نسبت سالمندان به کل جمعیت، کمتر از 10 درصد باشد و هر چه کمتر باشد، جامعه جوان تر، پویاتر و فعال تر است.



دکتر محمد اسماعیل اکبری اظهار داشت: جمعیت مولد یا سنین کار و افراد بین 15 تا 64 سال باید حدود 70 درصد از کل جمعیت را تشکیل دهند تا چرخ اقتصادی کشورهای بچرخد و گروه پایه نیز باید حدود 20 درصد از جمعیت کل باشند تا همیشه ساختار جمعیتی حفظ شود. اگرچه قدری نسبت جمعیت سالمندان در کشور افزایش یافته اما وضعیت ایران از نظر ساختار جمعیتی، مناسب است.



وی افزود: از سال 97 تا سال گذشته، 170 هزار نفر کمتر در ایران به دنیا آمدند و با خدمات بهداشتی و درمانی نیز مراقبت ها تقویت شده و سن مرگ و میر و همچنین امید زندگی، افزایش یافته است. بنابراین در این شرایط، میزان متولدین کاهش و میزان سالمندان، افزایش می یابد و در این صورت، ساختار جمعیت به هم می ریزد.



مشاور عالی وزیر بهداشت یادآور شد: نرخ رشد جمعیت در حال حاضر بسیار پایین و کمتر از یک درصد بوده و سطح جانشینی، افت کرده است و قادر به سطح جانشینی و جایگزینی جمعیت نیستیم. هر وقت هر بحران طبیعی و انسانی به وجود می آید و یا در زمینه های علمی، دانشگاهی به دلیل حضور جوانان، موفقیت داریم، متاسفانه نسبت های ساختار جمعیت به هم می خورد و تعداد جوانان کم می شود.



دکتر اکبری ادامه داد: برای جبران و تقویت نرخ رشد جمعیت، همه ساختارهای حاکمیتی و حتی تولیتی عملکرد مناسبی نداشته اند. در طول یکسال گذشته به سختی بعضی از دستورالعمل های ضد جمعیتی وزارت بهداشت را جمع آوری کرده ایم. مشکل اصلی این است که باید سبک زندگی تغییر پیدا کند و صدا و سیما باید در خصوص افزایش جمعیت، به مردم و خانواده ها آموزش دهد.



وی خاطرنشان کرد: درست است که مسائل اقتصادی در افزایش جمعیت بسیار مهم است اما سبک زندگی، مهمتر از این مسائل است. مقام معظم رهبری که مسائل جمعیت را پیگیری و دلسوزی می کنند و ابلاغیه جمعیت توسط دولت و معاون اول به دستگاه های مختلف ابلاغ شد اما پیگیری صورت نگرفت که چه اتفاقی افتاده و آیا اقدامات خاصی انجام شده یا خیر.



مشاور عالی وزیر بهداشت گفت: مردم را باید در مورد افزایش جمعیت، آگاه کنیم چون پشتوانه های مذهبی و سیاستگذاری بسیار قوی داریم و در هر سخنرانی از مقام معظم رهبری در مورد اهمیت جمعیت و رشد آن می شنویم.



دکتر اکبری افزود: تک فرزندی بلای جان فرزندی است که به دنیا می آید و ظلم است به فرزندی که تنهایی به دنیا بیاید و خوب است که فرزندان، خواهر و برادر داشته باشند.



مشاور عالی وزیر بهداشت در پایان با تاکید بر این که شاخص ها را باید برای فرزندآوری و تربیت فرزندان، عوض کنیم، گفت: وجود خانه های بسیار بزرگ و خودرو، عاملی برای فرزندآوری و تربیت آنها نیست. جمعیت مبنای توسعه اقتصادی است به عنوان نمونه کشور فرانسه 5 درصد از درآمد ناخالص خود را برای فرزندآوری هزینه می کند. 



 



منبع خبر: وب دا




  • گروه خبری : اخبار شبکه
  • کد خبر : 105561
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم