• 1403/03/05 - 21:36
  • 137
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZvdR

هفته جهانی تیروئید از 4 تا 10 خرداد 1403

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان، با ارسال پیامی به مناسبت هفته جهانی تیروئید، بر اهمیت مصرف ید در پیشگیری از بیماری های تیروئید تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان، بیان کرد: غدۀ تیروئید یکی از غدد درون‏ ریز بدن می ‏باشد که هورمون‏ های ساخته شده توسط آن بر عملکرد تمام سلول ‏های بدن تاثیر می‏ گذارد. کم ‏کاری یا پرکاری غده تیروئید موجب اختلال در عملکرد بدن شده و مشکلاتی برای افراد ایجاد می‏ کند. عملکرد غده تیروئید به ویژه در دوران نوزادی و کودکی که رشد مغزی و جسمی با سرعت بالایی انجام می ‏گیرد، حیاتی بوده و اختلال در عملکرد غدۀ تیروئید در این دوره می‏ تواند موجب بروز عوارض جبران ‏ناپذیر مغزی و جسمی در فرد شود.

دکتر محسن قمصری با بیان این که کمبود ید در غذای مصرفی روزانه می‌تواند باعث مشکلات تیروئید شود، افزود: ید یکی از ریزمغذی های اساسی است که در تولید هورمون تیروئید شرکت دارد و برای حفظ سلامت جسمی و ذهنی و انجام اعمال حیاتی بدن کاملاً لازم و ضروری می باشد. 

وی ضمن اشاره به اختلالات ناشی از کمبود ید، اذعان داشت: خستگی و کاهش کارایی، ابتلا به گواتر و کم کاری تیروئید، اختلال در تکلم و شنوایی در سنین رشد، اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، افزایش بروز سقط و مرده زایی در دوران بارداری، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی از اختلالات شایع ناشی از کمبود ید است.

ایشان تصریح کرد: ساده ترین و موثرترین راه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، افزودن آن به مواد غذایی یا همان فرایندی است که از آن تحت عنوان «غنی سازی» نام برده می شود.

دکتر قمصری ضمن توصیه به استفاده از نمک های تصفیه شده یددار، افزود: متاسفانه تبلیغات غلط و وسیع در خصوص خواص درمانی نمک های طبیعی، غیر منطقی و غیر علمی بوده و نه تنها یک تهدید جدی برای سلامت افراد جامعه به شمار می رود، بلکه باعث بازگشت عوارض جبران ناپذیر کمبود ید و تحمیل هزینه های درمانی سنگین برای خانواده ها می شود. 

وی در ادامه بیان کرد: بیماری کم کاری تیروئید مادرزادی، در صورت تشخیص به موقع در روزهای اولیه زندگی، بطور موثری قابل درمان است. با غربالگری نوزادان و شناسایی بیماران و درمان مناسب آنان، از عوارض جدی بیماری جلوگیری و با حفظ ضریب هوشی طبیعی در بیمار، فردی مولد و سالم به جامعه تحویل داده می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان آران و بیدگل ضمن اشاره به این که بیماری کم کاری تیروئید نوزادان در بدو تولد هیچ علامت بالینی ندارد، افزود: تنها روش برای تشخیص زودرس کم کاری تیروئید، انجام غربالگری نوزادان در روزهای ۳ تا ۵ تولد است و تنها با استفاده از چند قطره خون نوزاد می توان بیماری کم کاری تیروئید را تشخیص داد.

ایشان در پایان تاکید کرد: تشخیص زود هنگام و درمان به موقع این بیماری می تواند از عوارض جبران ناپذیر بیماری کم کاری تیروئید نوزادان مانند عقب ماندگی ذهنی، کاهش شنوایی، کوتاه قدی، افت تحصیلی جلوگیری کند. درمان نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید به سادگی با استفاده از مصرف منظم دارو امکانپذیر است و همه والدین باید در روزهای ۳ تا ۵ بعد از تولد با مراجعه به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت از سلامت نوزاد خود مطمئن شوند.

  • گروه خبری : بیماری های غیر واگیر,اخبار شبکه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 129705
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید