- 1391/05/16 - 12:57
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZLez
هپاتیت از آنچه فکرمی کنید به شما نزدیکتراست
کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل گفت : بیماری هپاتیت که یک نوع التهاب ویروسی کبد است، هر ساله باعث مرگ حدود یک میلیون نفر و ابتلا حدود 500 میلیون نفر به نوع مزمن آن می شود و یکی از علل اصلی سیروز و سرطان کبد است
کارشناس مسئول مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل گفت : بیماری هپاتیت که یک نوع التهاب ویروسی کبد است، هر ساله باعث مرگ حدود یک میلیون نفر و ابتلا حدود 500 میلیون نفر به نوع مزمن آن می شود و یکی از علل اصلی سیروز و سرطان کبد است و بسیاری از افراد مبتلا بدون تشخیص و درمان با آن زندگی می کنند و ازآن بی خبرند .
به گفته دکتر مسعود غفاری ، تنها با افزایش آگاهی از انواع مختلف بیماری هپاتیت و چگونگی پیشگیری و کنترل آن می توان اولین قدم موثردرنجات جان هزاران نفر را برداشت.
دکتر مسعود غفاری افزود : بیماری هپاتیت ویروسی با انواع A ، B ، C ، D و E مشخص می شود.
• نوع C,B به دلیل عدم بروز علائم بالینی در بسیاری از افراد در ابتدای بیماری و تظاهرآن بصورت یک بیماری مزمن از اهمیت خاصی برخوردار است . این حالت ممکن یک دهه پس از عفونت اولیه ایجاد شود.بعلاوه این دو نوع ویروس باعث بروز سیروز و سرطان کبدی می شود(80 درصد از موارد ابتلا به سرطان کبد را تشکیل می دهد).
• نوع D,C,B از طریق خون آلوده (تزریقات غیر ایمن و یا خونهای غربالگری نشده )و نیزرفتارجنسی غیر ایمن در نوع C,B منتقل می شود.
• نوع D فقط در بیمارانیکه در گذشته مبتلا به نوع B شده اند ایجاد می شود.
• نوع E.A بطور تشخیص از طریق آب یا غذا آلوده و عدم رعایت اصول بهداشتی (نظیردست های الوده ) منتقل شود.
وی تاکید کرد : واکسن های موثری برای تمام انواع بجز نوع C وجود دارد.
دکتر غفاری در پایان اظهار داشت : سازمان جهانی بهداشت چهارچوب جدید مبارزه با این بیماری را به شرح ذیل اعلام کرده است .
1- افزایش آگاهی
2- انتقال مستندات علمی در سیاست گذاری ها واقدامات کنترلی
3- جلوگیری از انتقال
4- غربالگری ، مراقبت و درمان
