• 1404/02/24 - 21:30
  • 23
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZE8V
به مناسبت روز جهانی فشار خون:

کارگاه آموزشی تخصصی خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی و فشار خون برگزار شد.

به مناسبت روز جهانی فشار خون، کارگاه آموزشی دو روزه با حضور مراقبین سلامت، ماماها، پرستاران و بهورزان شاغل در مراکز سلامت شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، سید مهرداد جزایری مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه در خصوص اهمیت کنترل و پیشگیری بیماریهای غیرواگیر، گفت: پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر به عنوان یکی از مهم ترین اولویت ها در نظام سلامت کشور مطرح است که مواجهه با آن نیازمند تلاش و عزم ملی و همگانی است، زیرا بیماری‌های غیر واگیر به عنوان اصلی‌ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی در جهان به حساب می‌آید و مسئول بیش از ۵۳ درصد از بار بیماری‌ها در جهان هستند.
 
وی تصریح کرد: مهمترین این بیماریها که امروزه اصلی ترین عوامل تاثیرگذار بر روی سلامت افراد هستند، شامل بیماری‌های قلبی عروقی (مانند حملات قلبی و سکته مغزی)، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی (مانند بیماری انسدادی مزمن ریه و آسم) و دیابت نوع دو هستند
 
دکتر فریبا رایگان متخصص قلب و عروق و رئیس نظام پزشکی شهرستان کاشان عنوان کرد: شیوع بالا و ارتباط نزدیک فشارخون بالا با بیماری های قلب و عروق، سبب شده است که فشارخون بالا یکی از مهمترین مشکلات سلامت عمومی به شمار آید. از فشارخون بالا به عنوان قاتل خاموش نام برده می شود، زیرا فرد مبتلا اغلب نشانه خاصی از ابتلا به این بیماری ندارد و تا زمانی که غربالگری انجام نشود، از بیماری خود آگاه نیست. 
 
وی با بیان این که فشار خون بالا می‌تواند به تدریج باعث ایجاد اختلال در عملکرد قلب، رگ‌های خونی، کلیه و سایر اندام‌های بدن شود، اظهار کرد: در مواردی فشار خون به قدری افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند زندگی فرد را تهدید و عارضه‌های بالقوه و جدی به‌‌همراه داشته باشد. 
 
دکتر رایگان به نشانه‌های افزایش بیش از حد فشار خون اشاره کرد و افزود: سردرد شدید همراه با گیجی و تاری دید، حالت تهوع و استفراغ، تشویش و نگرانی شدید، نفس‌تنگی، صرع و تشنج از نشانه‌های افزایش بیش از حد فشار خون است و این علامت‌ها می‌تواند زندگی فرد را به شدت تهدید کند. 
 
ایشان یادآور شد: در شرایطی که مطمئن شدید فشار خون بالاست ابتدا بیمار را به حالت نشسته یا نیمه نشسته قرار دهید، فعالیت‌های او را به‌طور کامل متوقف کرده و برای چند دقیقه یا تا زمان از بین رفتن احساس گیجی یا سر درد از او بخواهید نفس عمیق بکشد. 
 
دکتر امیرحسین جعفریان رئیس بخش دیالیز بیمارستان سیدالشهدا در مورد نارسایی کلیه و محاسبه GFR اظهار داشت: نارسایی کلیه (یا بیماری مزمن کلیوی) وضعیتی است که در آن کلیهها عملکرد خود را به طور مناسب از دست میدهند و نمیتوانند مواد زائد را از خون فیلتر کنند. 
 
وی افزود: میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) شاخصی است که میزان عملکرد کلیه‌ها را نشان می‌دهد و در تشخیص و ارزیابی نارسایی کلیه نقش مهمی دارد. GFR نشان می‌دهد که کلیه‌ها به چه میزان مواد زائد را از خون پاک می‌کنند. 
 
ایشان با اشاره به اهمیت شناسایی زودهنگام بیماری کلیه، تصریح کرد: کاهش GFR می‌تواند قبل از ظهور هرگونه علامت ناشی از بیماری کلیه رخ دهد. پزشکان با کنترل منظم میزان GFR، می‌توانند بیماری کلیه را در مراحل ابتدایی تشخیص دهند که این امر امکان مداخله و درمان به‌موقع را فراهم می‌کند. شناسایی زودهنگام می‌تواند پیشرفت بیماری کلیه را کُند نماید و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند. 
 
در ادامه دکتر محسن نیکزاد متخصص داخلی در مورد تشخیص دیابت، بیان کرد: بهترین روش تشخیص این بیماری اندازه‌گیری سطح گلوکز خون است. سه روش تشخیص شامل آزمایش قند خون ناشتا، قند خون تصادفی و آزمایش HbA1C یا آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله که میانگین سطح گلوکز خون را در دو الی سه ماه گذشته نشان می‌دهد، است.
 
در این کارگاه، مجید محقق فر کارشناس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه نیز شاخص های برنامه قلب و عروق را ارائه داد.
در پایان کارگاه، دکتر فرشته سعدآبادی سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل از مدرسین دوره تقدیر و تشکر بعمل آورد.
 
 
 
 
 
 
 
  • گروه خبری : بیماری های غیر واگیر,اخبار شبکه,اخبار روابط عمومی
  • کد خبر : 142424

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید